GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Meniu

Termeni si conditii

 

Prevederi generale

Termenii si conditiile se aplica la achizitionarea online, de pe site-ul www.agoramax.ro, stabilesc conditiile si specifica drepturile si obligatiile vanzatorului (distribuitor) si ale cumparatorului (clientul, consumator). Vanzator si operator al operatiunilor online este Agoramax SRL, cu sediul in judetul Ilfov, localitatea Chiajna, strada Intrarea Nicolae Iorga nr. 40, cod postal 077040 inregistrata la Oficiul Registrul Comertului sub nr. J23/848/2020, cod identificare fiscala 42290929. Pentru informatii de contact va rugam consultati sectiunea contact de pe site (aceasta sectiune este parte din conditiile generale de afaceri).
Denumirea si logo-ul firmei sunt marci comerciale Agoramax S.R.L. si nu pot fi copiate, descarcate sau utilizate fara acordul scris al Agoramax S.R.L.. Aceeasi prevedere se aplica intregului continut de pe site-ul www.agoramax.ro: texte si date publicate, fotografii, materiale video, informatii si elemente grafice intrucat reprezinta proprietatea administratorului, fiind aparate de legea dreptului de autor si de legile referitoare la proprietatea intelectuala si industriala. Administratorul va ofera accesul in magazinul online si utilizarea acestuia, sub rezerva acceptarii de catre dumneavoastra a acestor termeni si conditii. Administratorul isi rezerva dreptul de a completa sau modifica orice informatie din magazinul virtual fara a anunta in prealabil utilizatorii site-ului.

Relatia dintre parti este guvernata de urmatoarele acte normative:
OG nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor
OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii
Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor
Legea 365/2002 privind comertul electronic.

Definitii

In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni folositi vor avea, daca din context nu rezulta altfel, intelesurile specificate mai jos:
Site: reprezinta site-ul internet apartinand Agoramax S.R.L., care se afla la adresa www.agoramax.ro, prin intermediul caruia utilizatorul are acces la informatii privind serviciile si produsele oferite / asigurate de catre Agoramax S.R.L.
Utilizator: reprezinta persoana care acceseaza site-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat Termenii si Conditii prezentului site, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare.
Utilizare abuziva: reprezinta utilizarea site-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii www.agoramax.ro.
Cumparator: persoana fizica, persoana juridica (firma) sau alta entitate juridica ce emite o comanda.
Vanzator: Societatea Comerciala Agoramax S.R.L, cu sediul in Chiajna, Jud Ilfov, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J23/848/2020, avand C.U.I. 42290929.
Contract de vanzare: orice contract in temeiul caruia profesionistul transfera sau se angajeaza sa transfere proprietatea asupra unor produse catre consumator, iar consumatorul plateste sau se angajeaza sa plateasca pretul acestora, inclusiv orice contract care are drept obiect atat produse, cat si servicii.
Contract la distanta: orice contract incheiat intre profesionist si consumator in cadrul unui sistem de vanzari sau de prestare de servicii la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul.
Cos de cumparaturi: inseamna forma online a cosului compus din totalitatea produselor selectate de catre client din site in vederea achizitionarii.
Produse: orice produs material specificat in comanda, ce va fi furnizat cumparatorului de catre SC Agoramax S.R.L.,
Comanda: document electronic ce intervine ca forma electronica de comunicare intre Cumparator si SC Agoramax S.R.L., prin care vanzatorul este de acord sa livreze produsele, iar cumparatorul este de acord sa primeasca produsele respective si sa achite contravaloarea acestora.
Cont: sectiunea din site, accesibila prin intermediul unui e-mail (username) si a unei parole, care permite cumparatorului sa lanseze o comanda,a carui creare nu este obligatorie la lansarea unei comenzi. Sectiunea contine informatii despre cumparator, istoricul acestuia in site (comenzi, facturi, produse favorite). Este responsabilitatea cumparatorului sa se asigure ca informatiile pe care le introduce la crearea contului sunt corecte si actualizate.
Contract: contractul de achizitionare sau alt contract guvernat de legea aplicabila, in care partile sunt consumatorul pe de o parte si vanzatorul pe cealalta parte.
Finalizarea contractului de achizitie: comanda facuta de cumparator este un act cu efecte juridice, cu conditia confirmarii si acceptarii comenzii de catre vanzator. Din momentul acceptarii comenzii de catre vanzator intre parti este incheiat un contract cu efecte juridice, cu drepturi si obligatii in sarcina ambelor parti, asa cum sunt definite ele in contract.
 
Perfectarea contractului la distanta, valabilitate

Odata cu lansarea comenzii de pe magazinul online www.agoramax.ro, cumparatorul accepta comunicarea prin e-mail sau telefon prin care administratorul isi deruleaza activitatea.
Prezentul contract la distanta intra in vigoare in momentul confirmarii comenzii de catre administrator. Confirmarea se efectueaza verbal (telefonic) sau electronic (e-mail).
Termenii si Conditiile generale ale magazinului online Agoramax stau la baza contractului astfel perfectat.
O comanda neconfirmata de catre Agoramax nu are valoarea unui contract.
Cumparatorul devine proprietarul marfii dupa confirmarea platii, in cazul platii prin OP sau card respectiv dupa efectuarea platii si semnarea documentelor de transport in cazul livrarii prin curier cu plata ramburs.
Cumparatorul accepta termenii in care este incheiat contractul la momentul transmiterii comenzii. Cumparatorul se obliga sa ia la cunostinta prezentele conditii, pe care se considera ca le-a acceptat din momentul transmiterii comenzii catre vanzator. Renuntarea la contract se poate face in conformitate cu prevederile legale pentru contractele la distanta.

Preturi, modalitati de plata, facturare

Preturile sunt afisate pe pagina dedicata fiecarui produs, contin TVA si includ cheltuielile de livrare, exceptand anumite categorii de produse (ex: accesorii) la care costul de livrare este de 27 RON, iar la comenzi de peste 300 RON transportul este gratuit. In cazul in care pretul nu este afisat, veti avea posibilitatea de a cere o oferta iar un operator va va comunica pretul in cel mai scurt timp posibil.
Pretul produsului comandat este cel afisat la data plasarii comenzii, cu exceptia categoriilor de produse la care costul de transport nu este inclus in pret si se calculeaza punctual (ex: accesorii).
Pretul imprimat pe factura este acelasi cu cel transmis de operatori in momentul confirmarii comenzii.
Preturile produselor de pe www.agoramax.ro sunt informative si pot suferi modificari neanuntate. Promotiile prezentate pe www.agoramax.ro sunt valabile in perioada de timp mentionata. In cazul in care nu se mentioneaza o perioada de timp, acestea sunt valabile in limita stocurilor disponibile. Toate produsele prezentate pe www.agoramax.ro sunt disponibile in limita stocului fizic disponibil. In cazul epuizarii stocului reprezentantul Agoramax va oferi alternative prin prezentarea altor produse asemanatoare ca si aspect si specificatii tehnice cu produsul comandat al carui stoc s-a epuizat.
Pe baza informatiilor detinute de Agoramax si a celor furnizate  de cumparator va fi emisa o factura pentru bunurile livrate. Totodata, coletul va fi insotit de documentatia prevazuta de lege pentru produsul /produsele comandat(e), dupa caz: certificat/declaratie de conformitate, certificat de garantie, instructiuni de utilizare, etc.
Modalitatile de plata acceptate in acest moment sunt plata ramburs si plata prin OP.

Stocuri

Produsele sunt in general disponibile in stoc. Cu toate acestea, administratorul nu poate garanta disponibilitatea produselor postate in conditii neimputabile acestuia, cum ar fi lipsa stoc furnizor. Clientii sunt informati corect, conform termenilor si conditiilor, de disponibilitatea produselor comandate inainte de confirmarea livrarii. Rareori, pot aparea erori de comunicare in acest sens.

Procesarea comenzilor

Dupa trimiterea comenzii veti primi pe email un reply automat de confirmare.Termenul de livrare estimat este afisat in pagina de detalii a fiecarui produs. Mentionam ca data afisata este estimativa si are la baza informatiile furnizate de compania care asigura livrarile.

Anularea comenzilor

Se poate solicita anularea comenzilor prin email la office@agoramax.ro sau telefonic.
Va rugam sa mentionati numarul comenzii in subiectul emailului si numarul facturii, sau sa trimiteti un reply la mesajul de confirmare a comenzii cu textul ANULARE.

Politica de retur

Returul produselor se supune ordonantei OUG 34/2014, cu completarile si modificarile ulterioare, privind regimul juridic al contractelor la distanta.
In calitate de consumator, aveti dreptul de a ne notifica in scris ca renuntati la achizitia produsului/produselor. Aveti dreptul de a va retrage din prezentul contract, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile, incepand cu data primirii produsului/produselor. Produsul/Produsele trebuie sa nu prezinte nici o urma de deteriorare sau uzura, sa fie in perfecta stare de functionare si sa fie insotite de toate documentele cu care au fost livrate. Distrugerea, deteriorarea sau disfunctionalitatea produsului atrage imposibilitatea returnarii produselor, iar Agoramax SRL nu poate fi facuta raspunzatoare. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala cumparatorului, care poate opta pentru orice tip de serviciu de transport.
DE RETINUT: Rambursarea contravalorii produselor returnate se va face doar dupa verificarea si confirmarea de catre vanzator a starii produselor, a prezentei tuturor documentelor care au insotit produsul, in maxim de 15 zile de la data inregistrarii retur-ului. Orice astfel de cerere/notificare referitoare la retur se va transmite obligatoriu la adresa de email : office@agoramax.ro.
Model de formular de retur:

Catre  SC. Agoramax SRL, Str. Intrarea Nicolae Iorga nr. 40, Chiajna - Ilfov, 077040, E-mail: office@agoramax.ro,
Va informez prin prezenta cu privire la retragerea mea/noastra din contractul referitor la vanzarea online a urmatoarelor produse : ________________________
Comandate la data __________/ primite la data ____________
Nr. Factura __________
Numele consumatorului (consumatorilor)
Adresa consumatorului (consumatorilor)
Data:

In cazul in care clientul solicita in scris, Agoramax SRL va putea inlocui produsele returnate cu alte produse. In acest caz costurile returului nu sunt suportate de catre consumator, daca motivele returului se datoreaza Agoramax S.R.L

Conditii de livrare

Produsele sunt livrate exclusiv pe teritoriul Romaniei.
Vanzatorul expediaza produsele cumparatorului in termen de 4 - 5 zile lucratoare de la plasarea comenzii, singura conditie fiind ca produsele sa fie in stoc.  
Termenul de livrare mentionat online este estimativ. Acesta are la baza data preconizata de livrare oferita de catre firmele de curierat.
In perioada sarbatorilor de Paste, de iarna, a evenimentului Black Friday, precum şi pe toata durata altor campanii ale Agoramax, procesarea unei comenzi precum si livrarea acesteia poate dura intre 15-20 zile lucratoare.

Metoda de livrare

Comanda se livreaza la adresa specificata, prin firma de curierat.

Garantie si reclamatii

Termenul de garantie este cel specificat in certificatul de garantie care insoteste produsul. Va rugam sa pastrati factura de achizitie, pentru eventuale reclamatii privind lipsa de conformitate a produsului. Pentru orice reclamatie, va rugam sa ne trimiteti o sesizare in scris. in cazul neconformitatii produsului, consumatorul are dreptul de a solicita repararea produsului, inlocuirea acestuia sau, dupa caz, restituirea contravalorii aferente produsului. in cazul unei reclamatii, vanzatorul poate repara produsul, inlocui cu unul identic sau, daca acesta nu este disponibil in stoc, cu un alt produs, cu posibilitatea platii sau restituirii unei diferente de pret. Daca vanzatorul constata ca produsul nu poate fi reparat, va proceda la inlocuirea acestuia. In cazul in care produsul nu este disponibil iar consumatorul nu doreste inlocuirea produsului defect cu un alt produs, vanzatorul  va rambursa consumatorului contravaloarea produsului, in termen de maxim 15 zile calendaristice de la data primirii reclamatiei scrise si a produsului care prezinta deficienta, .
Deteriorarile produselor care nu au fost aduse la cunostinta vanzatorului in momentul receptionarii produsului de catre consumator, in vederea acordarii garantiei, nu sunt acoperite de garantie. Interventiile neautorizate asupra produsului, nerespectarea instructiunilor precum si utilizarea acestuia in alte conditii decat cele pentru care a fost conceput conduce la anularea garantiei.
Va informam ca eventualele reclamatii privind deficientele estetice ale produselor, vor fi luate in considerare şi vor fi analizate doar daca acestea se reclama in primele 48 ore de la momentul receptiei produsului de catre cumparator.
Nota – orice interventie neautorizata asupra produsului, duce implicit la pierderea garantiei produsului!

Confidentialitatea datelor

Toate informatiile personale pe care le introduceti pe www.agoramax.ro au caracter confidential. Vanzatorul se obliga sa nu furnizeze aceste date catre terte persoane, fizice sau juridice, decat in situatia in care Autoritatile Statului prin aplicarea legilor in vigoare solicita acest lucru. Puteti in permanenta sa solicitati schimbarea sau stergerea adresei de email din baza noastra de date. Informatiile cu caracter personal pot fi modificate din aria de administrare a contului de Client.
Accesarea site-ului www.agoramax.ro, implica acceptul utilizatorilor ca datele lor personale sa fie pastrate si prelucrate de compania Agoramax S.R.L.
Scopurile prelucrarii acestor date sunt:
Crearea unei baze de date pentru realizarea de rapoarte statistice, informarea despre promotiile sau activitatile desfasurate de Agoramax S.R.L prin orice mijloace de comunicare ( e-mail, telefon, SMS, etc.). Agoramax S.R.L. este unicul detinator al informatiilor colectate de pe acest site şi se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti prin vanzare, dezvaluire partiala sau inchiriere.
Colectarea datelor se face prin diverse modalitati si instrumente specifice precum: soft profesional de urmarire a traficului, aplicatia de gestiune a newsletter-ului, prin salvarea in baze de date a diversele formulare de contact disponibile pe site care sunt completate de catre utilizatori, prin chestionare online etc. Utilizam adresele IP pentru a analiza obiceiurile de navigare, a administra site-ul, a urmari interesele utilizatorilor si a aduna informatii demografice pentru uz intern. Toate acestea au ca scop cresterea gradului de usurinta in utilizarea site-ului şi publicarea unor informatii cat mai relevante pentru interesele utilizatorilor.
Acces restrictionat si (dez)abonare Exista zone in site care necesita inregistrare (vezi inregistrare) sau abonare (vezi newsletter). in cazul newsletter-ului, fiecare editie/alerta contine şi modalitatea de dezabonare; odata accesata aceasta optiune, dezabonarea se aplica imediat, nefiind necesare alte confirmari din partea utilizatorilor. In functie de tipul de inregistrare (creare cont site, abonare newsletter, aplicatie formular online de creditare), utilizatorului ii pot fi solicitate date precum: nume, prenume, email, adresa, numar de telefon,companie etc. Aceste date sunt folosite pentru identificare, validarea sau completarea contului de abonat, pentru evaluarea datelor inscrise in formularul online de creditare.

Politica Cookies

Site-ul agoramax.ro foloseste cookie-uri, acestea fiind date stocate pe computerul, terminalul mobil sau alt echipament al utilizatorului, continand informatii despre sesiunea de lucru. Folosirea mecanismului de tip cookie reprezinta un avantaj in folosul vizitatorilor, acesta permintand memorarea unor optiuni de navigare in site. Neacceptarea unui cookie nu inseamna ca utilizatorului ii va fi refuzat accesul de navigare in site, de citire a continutului acestuia. Cu ajutorul cookies, proprietarii de site-uri pot monitoriza si segmenta interesele utilizatorilor fata de anumite zone sau aplicatii ale site-ului, fapt care le permite ulterior imbunatatirea experientei de navigare, introducerea unui continut relevant pentru utilizator etc.
Cookies care, din punct de vedere tehnic, nu sunt obligatorii a fi stocate pe terminalul utilizatorului, vor fi folosite doar daca utilizatorul isi exprima consimtamantul expres si neechivoc in legatura cu acestea, prin bifarea categoriilor prezentate. Utilizatorul isi va putea retrage consimtamantul in orice moment prin modificarea setarilor aferente browser-ului utilizat, in conformitate cu Politica noastra de Cookies.

Utilizarea site-ului


Utilizatorul se obliga sa acceseze şi sa utilizeze site-ul www.agoramax.ro in scopuri şi prin mijloace care sa nu constituie o utilizare abuziva.

Limitarea raspunderii Agoramax S.R.L.
Raspunderea pentru continutul site-ului www.agoramax.ro. Agoramax S.R.L nu este si nu poate fi facuta responsabila pentru prejudiciile create de erorile, neacuratetea sau neactualizarea informatiilor publicate sau mentinute pe site, care nu se datoreaza culpei sale.
in cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse/promotii au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, ne rezervam dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul telefonic/e-mail in cel mai scurt timp, despre eroarea aparuta, daca produsul nu s-a livrat inca.
Caracteristicile produselor prezentate pe site sunt preluate de la producatori şi/ sau furnizori din documentele puse la dispozitie de catre acestia, iar Agoramax S.R.L. nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii.
Preturile produselor de pe acest site sunt informative şi pot suferi modificari neanuntate. Promotiile prezentate pe site sunt valabile in perioada de timp mentionata.in cazul in care nu se mentioneaza o perioada de timp, acestea sunt valabile in limita stocurilor disponibile. Toate produsele prezentate pe acest site sunt disponibile in limita stocului fizic disponibil. in cazul epuizarii stocului reprezentantul Agoramax S.R.L. va oferi alternative prin prezentarea altor produse asemanatoare ca şi aspect şi specificatii tehnice cu produsul comandat al carui stoc s-a epuizat.
De asemenea, imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate, pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor, design-ului fara notificare prealabila de catre producatori.
Agoramax S.R.L isi rezerva dreptul sa completeze şi sa modifice orice informatie de pe site.
Orice problema cauzata de produsele prezentate pe site se va solutiona pe cale amiabila in termen de 15 zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator.
Agoramax S.R.L nu raspunde de nici o pierdere, costuri, procese, pretentii, cheltuieli sau alte raspunderi, in cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor si Conditiilor.
Agoramax S.R.L. nu raspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii site-ului precum şi pentru cele rezultand din imposibilitatea de accesare a anumitor link-uri publicate pe site.

Notificari si actiuni privind informatiile despre utilizatori - Politica GDPR


La cererea scrisa a utilizatorilor, datata si semnata, expediata pe adresa Agoramax, acesta se obliga:
a) sa confirme solicitantilor, daca prelucreaza sau nu date personale; acest lucru se face gratuit, o singura data pe an;
b) sa rectifice, actualizeze, blocheze, stearga sau sa transforme in date anonime, in mod gratuit, datele a caror prelucrare nu este conforma dispozitiilor privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date;
c) sa transmita utilizatorului datele cu caracter personal care o privesc si pe care le-a furnizat catre Agoramax intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat in vederea transmiterii acestora altui operator;
d) sa inceteze prelucrarea datelor personale ale utilizatorului, daca acesta solicita acest lucru.
Comunicarea modificarilor daca informatiile de identificare ale unui utilizator se schimba (ca de exemplu codul postal) sau daca un utilizator doreste sa renunte la serviciile noastre, vom avea grija sa corectam, actualizam sau sa eliminam acele date personale care ne-au fost incredintate de catre utilizator. Acest lucru poate fi realizat fie de pe pagina de inregistrare, fie prin intermediul formularului de contact.
Orice schimbare a termenilor prezentei politici va fi comunicata catre utilizatori prin email, astfel incat acestia sa fie intotdeauna informati cu privire la datele pe care le colectam, cum le utilizam si in ce circumstante, daca exista, le facem publice. Utilizatorii vor putea sa fie sau nu de acord cu utilizarea informatiilor in alte scopuri. Vom utiliza datele in concordanta cu politica sub care au fost culese informatiile, conform cu Politica de confidentialitate.
 

Securitate:

Acest site adopta toate masurile posibile de securitate necesare protejarii datelor personale ale utilizatorilor nostri. in momentul completarii datelor personale pe site-ul nostru, informatiile vor fi protejate atat offline cat si online. Toate datele cu caracter personal vor fi prelucrate prin intermediul unor pagini securizate care folosesc sistemul de criptare SSL, marcate cu simbolul unui lacatel, a carui pozitionare variaza in functie de tipul de browser utilizat (ex.:in partea de jos a ferestrei, daca utilizati browser-ul Microsoft Internet Explorer sau in partea de sus a ferestrei, daca utilizati browser-ul Google Chrome).
Fiind de acord cu prezentul document "Termeni si Conditii de utilizare a site-ului www.agoramax.ro" , utilizatorii isi asuma in totalitate eventualele riscuri.
Incalcarea termenilor in situatia in care Agoramax SRL nu isi executa obligatiile sale, cumparatorul va notifica vanzatorul in privinta incalcarii termenilor. In cazul in care cele doua parti nu pot ajunge in termen rezonabil la o solutie, cumparatorul poate anula comanda prin e-mail la adresa: office@agoramax.ro, inainte ca aceasta sa fie livrata.

Forta majora: Partile nu pot fi facute raspunzatoare pentru neindeplinirea obligatiilor atunci cand aceasta situatia apare din cauza unui eveniment de forta majora. Evenimentul de forta este reglementat si definit conform Noului Cod Civil, art. 1351.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului - tel: 0800080999.